GTK esetén mennyit kapok?

2012.10.05. 10:24

Érdeklődni szeretnék hogy az autómnál (1996 Opel Vectra B) gazdasági totálkárt állapított meg a kárszakértő (310 ezer). Ez esetben a biztosítónak milyen lépései lehetnek? Értem én hogy nem gazdaságos megcsináltatni az autót, de a káromat akkor is térítenie kell, nem? A megállapított összeget ilyenkor nekem kifizetik? Ami jelen esetben már csak 210 ezer, mert a kárszakértő ennyire csökkentette készpénzes kifizetésre, a biztosító felé. Vagy azt mondhatják azt is, hogy bontott alkatrészekből a megállapított összeg töredékéből megoldható a javítás és csak annyit fizet ki (pl 100ezer)? Szakszervizben biztos üti a 210 ezret. Vagyis a kérdésem továbbra is az, hogy a biztosító milyen lépéseket tehet és hogy én max. mennyit kaphatok készpénz kifizetés esetén javításra? Köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére a biztosító a gépjármű káridőponti értékét minden esetben a rendelkezésre álló eurotax katalógus alapján állapítja meg a gépjármű saját paramétereit / tulajdonosok száma műszaki érvényessége stb./, figyelembe véve. Az Ön esetében megállapított kártérítési összegből levonásra kerül a maradványérték/ sérült gépjármű értéke/ és a különbözeti összeg kerül kifizetésre. Ön a járművet a kapott kártérítésből megcsináltathatja, vagy dönthet a maradvány értékesítéséről. Ez esetben a biztosító megadja a használtautó kereskedő elérhetőségét aki a sérült járművet saját költségén elszállítja és a levont értéket készpénzben kifizeti. A két összeget Ön másik gépjármű vásárlására is fordíthatja.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.