Megvan az elkövető, akkor most mi van?

2012.10.11. 10:39

Tisztelt Biztosításdoktor!

Parkoló autómba belehajtott egy másik autó, majd elhajtott a helyszínről. Az eseményt egy szemtanu látta aki a rendszámot is feljegyezte. A rendőrségi feljelentést megtettem, ma határozatot kaptam, melyben az eljárást megszüntetik. A gk. tulajdonosát beidézték, meghallgatták, ő úgy nyilatkozott, hogy egy rokona vezette a gépkocsit akire nem kíván terhelő vallomást tenni. Az ügyben határozatot kaptunk melyben az szerepel, hogy "2 rendbeli közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a szabálysértési hatóság - mivel az eljárás alá vont személy kiléte nem állapítható meg - megszünteti. Ki téríti meg ilyenkor a káromat?

Köszönettel

Horváth Péter

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelében leírtakra a károkozó gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett üzembentartó felel a gépjárművével okozott károkért. Kérem vegye fel a kapcsolatot a saját biztosítójával a keletkezett károk rögzítése érdekében és a rendőrségtől kapott tájékoztatást pedig csatolja a dokumentációhoz. A biztosítója a teljes iratanyagot majd elküldi a károkozó gépjármű biztosítójának illetékességből. Vétlen félként mivel a károkozó jármű rendszáma ismert vagy a részes fél biztosítója vagy pedig biztosítatlanság esetén a MABISZ fizet kártérítést Önnek.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.