2012.10.25. 16:30

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy éve egy baleset résztvevője voltam, ahol fellebbezésem ellenére engem hoztak ki hibásnak. Több havi levelezés után meguntam a dolgot, kifizettem a 35 000 forint büntetést. Bár ne tettem volna! A jogosítványom orvosija a baleset idején lejárt 3-5 napja. A baleset másnapján már rendelkeztem az orvosi igazolással, és rá még egy napra be is adtam az okmány irodába. A baleset helyszínén a rendőr figyelmeztetett, és tovább engedett közlekedni. A Köbe ennek ellenére nem tekinti érvényesnek a jogosítványomat, és követeli rajtam az okozott teljes kárösszeget. Olvastam ügyészségi állásfoglalást is arról, hogy a lejárt orvosi nem jelenti a jogosítvány érvénytelenségét. Igaz ez? Milyen esélyekkel indulok egy bírósági eljárásban?

Üdvözlettel

Földvári Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

A lejárt jogosítvánnyal történő közlekedés valóban a jogosítvány érvénytelenségét jelenti, mert mint leírta a helyszínelő rendőr is figyelmeztette ezen hiányosság / 5 napja lejárt / pótlására, amely kötelezettségének Ön írásában említve haladéktalanul eleget tett, és a jogosítványa változatlan feltételekkel továbbra is érvényesítésre került az okmányiroda által. A fent leírtakra történő hivatkozással forduljon az illetékes biztosítótársasághoz és bocsássa rendelkezésükre a dokumentumokat.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.