Tájékoztatnia kell-e a biztosítómnak az általam okozott kárról?

2012.11.13. 10:58

Tisztelt Biztosításdoktor!

Augusztusban történt egy apró koccanásom,amiben én voltam a hibás. Kitöltöttük a kárbejelentő lapot, a vétlen autó vezetőjével. Mivel több mint 30 éve vezetek, és még soha nem volt balesetem, nem nagyon tudom a biztosítási ügymenetet. Azóta sem keresett meg a biztosítóm, hogy a kárkifizetésről tájékoztasson, sőt a mai napon kérdésemre a következő üzenetet kaptam: Levelére hivatkozva, nem találtam káranyagott erre a rendszámra. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy talán nem fordult a károsult a biztosítóhoz az apró kár miatt, vagy, még több időbe telik, míg kiderül okoztam-e kárt?

Köszönettel: Pál Balázs

Tisztelt Érdeklődő!

A balesetben részes fél mint levelében említette valószínűleg nem élt kárbejelentéssel és nem kíván az Ön biztosítójától kártérítést kérni.A koccanás óta eltelt idő szerintem ezt bizonyítja. Természetesen minden esetben ha az Ön biztosítója kártérítést nyújt a balesetben vétlen fél részére, a kifizetést követően Önnek értesítést küld lehetőséget teremtve a kifizetett kártérítés visszafizetésére, amely teljesítése által a szerződése tehermentesítésre kerül és a megszolgált jelenlegi bonus fokozat megmarad.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.