2012.11.20. 12:40

Tisztelt Biztosításdoktor!

Már 7 éve egy budapesti lakásban lakom, állandó lakcímem ide van bejelentve. A költözés utáni második évben meglepve tapasztaltam, hogy az autóm súlyadójáról szóló csekket a új lakásom szerinti illetékes önkormányzat küldte ki, anélkül, hogy külön bejelentettem volna az autót (nem okosságból, csak feledékenységből). Ezt mindig be is fizetem, és évekig azt gondoltam, hogy minden rendben van, biztosan az önkormányzatnál valahogyan regisztrálták a kocsimat (gondoltam, hogy a lakcímváltozás alapján), tehát nincs több tennivalóm az ügyben.

Viszont a kötelező biztosításomat a régi forgalmi alapján kötöttem, amin nincs nyoma annak, hogy a kocsi nyilvántartási helye megváltozott volna. Így a régi vidéki cím miatt évek óta alacsonyabb díjat fizetek, mintha a fővárosi új címem szerepelne benne. Kérdésem: Szaladjak-e az okmányirodába átiratni a kocsit az új címre és kiállíttatni az új forgalmit, és hogy ha esetleg balesetet okoznék, érvényes lesz-e így a kötelezőm? Köszönettel: Sz. Csaba

Tisztelt Érdeklődő!

A forgalmi engedélyében szerepelő régi vidéki lakcímet a legközelebbi okmányirodában irassa át a jelenlegi állandó lakcímére mert a gépjármű kötelező felelősságbiztosítás díja vidéki és pesti lakcím esetében eltérő és amennyiben az illetékes biztosítótársaság tudomást szerez a változásról, / pl: károkozás esetén / a díjkülönbözet megilleti a lakcím változástól és erről hivatalosan intézkedhet.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.