2012.12.03. 11:13

Tisztelt Biztosításdoktor!

Azt kérdezném öntől,hogy balesetben megsérült az autóm,mozgásképtelen lett.A balesetben nem én voltam a hibás.A kocsimat egy trailerrel elvitettem a szervizbe.Később kiderűlt,hogy a kocsim totálkáros lett.A vétkes sofőr biztosítója fizette az általuk megítélt maradvány értéket valamint elvitettem a roncsot az általuk ajánlott roncs felvevővel.Amikor a kocsit elvitték a szervizből én nekem ki kellett fizetnem a trailer díját.Erről kaptam számlát.Én ezt beküldtem a vétkes sofőr biztosítójába ahol közölték ezt nekik nem kell kifizetni.Kérdésem tényleg így van ez?Én nekem kell fizetnem a roncs autóm elszállítását a beleset helyszínéről ahol nem is én voltam a hibás?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:Horváth.F

Tisztelt Érdeklődő!

A baleset helyszínéről a sérült gépjárművet Ön elmondása szerint szakszervízbe szállítatta.Ezt a szállítási költséget, bár leveléből nem derül ki, de gondolom a károkozó gépjármű biztosítása alapján az illetékes társaság megtérítette Önnek. A gazdasági tötálkárossá vált gépjármű / maradványérték /megvételére a biztosítótársaságnak több használt gépjármű kereskedő ad árajánlatot és a legkedvezőbb ajánlatot tevő kap lehetőséget az adásvétel lebonyolítására Önnel. A kereskedő a gépjárművet Öntől a levélben kiajánlott és elfogadott áron megvásárolja és saját költségén elszállítja Öntől. Valószínűleg a fent leírtak alapján történt a félreértés, de egyeztetés céljából levélben forduljon a kárrendezésben illetékes biztosítótársasághoz.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.