2012.12.07. 11:07

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy őszi, esős reggelen hátulról belémhajtottak. Másik autó mögött a zebránál álló helyzetben voltam, amikor az eset történt. A másik fél elismerte a károkozást. Az ütközés következtében a lökhárító deformálódott, a csomagtérajtó hullámos lett, a fényezés megpattant.

A javítást végző szakszerviz a csomagtérajtót "kikalapálta", újrafényezte, a lökhárító javítása is hasonlóképp történt.

Tehetek-e bármit, illetve jogos-e a panasz a részemről, hogy a gépjárművem most kevesebbet ér, mint a balesetet megelőzően?

Kérhetem-e a sérült csomagtér ajtó cseréjét, vagy el kell fogadnom a javítást?

Segítségét előre is köszönöm, üdvözlettel:

Annamária

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítás alapján rendezett károk esetében a helyreállítást a kárszakértő által a sérülések felvételekor készített kárfelvételi jegyzőkönyv alapján - amelyet Ön aláírt- végzi el az Ön által megbízott szerviz. A helyreállítás minden esetben csak a tényleges kárra vonatkozik, felújítást gazdagodást/ tehát a gépjármű értékének emelkedését/ nem okozhatja. Csak indokolt esetben van lehetőség, amennyiben a sérülés mértéke indokolja elemcsere térítésére a hatályos törvényi szabályozás értelmében. Önnek lehetősége van értékcsökkenési igény bejelentésére, ha gépjárműve az alábbi öt kritériumot teljesíti. Először magyarországon helyezték forgalomba, 5 évnél nem idősebb, első tulajdonosa a gépjárműnek, sérülésmentes volt a gk. a balaeset előtt, valamint 60 000 km-nél nem futott többet a gépkocsi.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.