Biztosítás nélküli autó okozta a balesetet

2012.12.19. 14:59

Egy érvényes KGFB nélküli kisteherautó sávváltás során (2 sáv egy irányba, külsőből akart a belsőbe jönni) nem vett észre, ezzel balesetet okozott, amelyben a gépjárművem eleje sérült meg. A felelősségét tagadja mind a mai napig. Rendőri intézkedést történt, vizsgálat folyamatban.

Kérdezném, hogy

1. - miért van vizsgálat, amikor érvényes okmányok, iratok nélkül közlekedik a gépjármű - nem evidencia, hogy így nem közlekedhetett volna, ergo ha ezt felvállalta, akkor az esetleges közlekedésben bekövetkező események övetkezményét is vállalja? - tehát ha nincs rendben minden irat, akkor ő a hibás...

2. - A vizsgálat végén kivel tudom kifizettetni, hogyan a káromat? (Mabisz? - javasolta, hogy saját cascomra csináltassam meg... őő hogy is van ez? más okoz kárt és a saját cascomra az önrészemmel csináltassam meg? - ó jaj)

köszönöm válaszát, Ádám

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére tájékoztatom önt, hogy előzetesen lehetősége van a gépjárművet casco alapján helyreállítatni, ebben az esetben az önrész összegét kell önnek megelőlegeznie. A vizsgálat lezárultával / rendőrségi határozat/ a casco biztosítását kezelő társaság a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) részére továbbítja a teljes káranyagot, és kéri az önnek jogosan járó casco önrész kifizetését valamint az önnek kifizetett összeg részére történő átutalását, ezáltal az ön szerződése tehermentesítésre kerül.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.