2013.01.25. 11:40

Tisztelt Biztosításdoktor!

A munkahelyem előtti parkolóban megtörték az autómat. A riasztó miatt kinéztünk a kollégákkal, felírtuk a rendszámot, van három tanúm, aki látta, ahogy emberünk nézi a saját kocsiját (amit otthagyott az út közepén) meg az enyémet, majd fejvakarás után távozik. A kár mértéke 10-15 ezer forint. Mit tudok tenni, ha csak kötelező biztosításom van?

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt káreseményt cserbenhagyásnak hívják, az okozott kár mértékétől függetlenül. Kérem, keresse fel a saját gfb. biztosítóját a rendelkezésre álló okozói rendszámmal és kérje, hogy közöljék, melyik biztosítónál van a másik fél gépjárművének biztosítása, ahol Ön a bejelentést megteheti a tanúk nevének és elérhetőségének rendelkezésre bocsátásával. Amennyiben nincs az okozónak biztosítása, tegyen rendőrségi feljelentést, és kérje a biztosítójától a szükséges intézkedések megtételét, amely után a káranyag továbbításra kerülhet a Magyar Biztosítók Szövetségéhez / MABISZ/ a kárrendezés és kifizetés lebonyolítása céljából.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.