Nem érvényes a casco

2013.02.20. 11:10

Tisztelt Biztosításdoktor!

Gépkocsimat feltörték, amelyet bejelentettem a biztosítónak, ahol a CASCO biztosításom van. A biztosító arról tájékoztatott, hogy a zárszerket sérülése miatt, amig fennáll ez az állapot, a biztosító nem vállal kockázatot lopás káreseményre.

Én ezt el tudom fogadni, hiszen a sérült zár megnöveli a lopás kockázatát. Ha viszont nem vállal kockázatot a biztosító, akkor azt gondolom hogy a CASCO díj erre a káreseményre, erre az időszakra eső része visszajár.

Ezzel kapcsolatban többször megkerestem a biztosítómat, de választ nem kaptam.

Önnek mi a véleménye?

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak casco káresemény esetén arra vonatkoznak, hogy az elvégzendő - további lopáskár kockázatot megelőzendő - gyári szakszervíz által végrehajtott komplett zárcsere időpontjáig, a biztosítótársaság a lopáskár kockázatot felfüggeszti és célszerű a járművet az észlelést követően azonnal szakszervízbe vinni, ahol már akár másnap elvégzik a korábban leírtakat és a számla alapján a biztosító a szabályzatban szerepelő kármegelőzési önrész levonásával téríti a káreseményt. Ez az időszak napokat jelent és teljeskörű casco biztosítás esetén a biztosító a díjat nem tudja ilyen rövid időre módosítani, mert az a szerződés átdolgozását jelentené.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.