Lopáskár esetén mi alapján határozzák meg az autó árát?

2013.02.21. 09:22

Tisztelt Biztosításdoktor!

Decemberben ellopták a 4 éves VW Jettámat. Azóta tárgyalásban vagyok a biztosítóval. A lopás másnapján lekérdeztem a gépjármű adatait megadva az eurotax.hu oldalon lévő űrlapot, ami közel 2 millió Ft-os árat hozott ki.

A biztosító ugyancsak az Eurotax díjszabásra hivatkozva 1,6 millió forintot állapított meg. Kiderült, hogy van eladási (magasabb) és vételi (alacsonyabb) árfolyam az Eurotax-nál.

Sajnos erre nem tér ki egyik biztosító szabályzata sem. Van-e ere valami hivatalos állásfoglalás, vagy itt is szabadon választhat a biztosító, a saját érdekeit figyelembe véve?

Köszönettel;

Budai László

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű káridőponti értékének meghatározását a biztosító kárszakértője a rendelkezésre álló eurotax program alapján végzi, figyelembe véve a gépjármű saját paramétereit./ pl. tulajdonosok száma,futott km, esetleges előzménysérülések, műszaki érvényessége stb./

Az Ön által említett eurotax vételi árat a gépjárműkereskedők használják,használt gépjármű megvételekor, amelynek eladási időpontja a kereskedésből nem kiszámítható, akár több hónap is lehet. Amennyiben a megállapított káridőponti értékkel nem ért egyet, levélben forduljon a biztosítótársasághoz.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.