2013.04.10. 15:16

Tisztelt Biztosításdoktor!

Napokban vettem második autót, hitelre (lízing), melynek üzembentartója vagyok. Biztosításban van beépített casco is. Kérdésem lenne, hogy ezt az autót használhatja-e feleségem, ha esetleg kárt okoz, akkor cascora fizet-e a biztosító?

Válaszát előre is köszönöm! Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű vezethetőségét nem befolyásolja az Ön által kötött lízingszerződés, bármelyik családtagja használhatja a gépjárművet,aki rendelkezik a forgalomban történő közlekedésre vonatkozó érvényes vezetői engedéllyel.A forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó személye azért fontos, mert Ön köti a gépjárműre vonatkozó mint gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződést mint pedig casco biztosítási szerződést és esetleges károkozáskor a szerződés díjának emelkedését a biztosítótársaságok az Ön által kötött szerződéseken szerződésén fogják eszközölni.Természetesen kármentesség esetén a kedvezményeket is Ön veheti igénybe pl:/ A/0-->B/1/

Üdvözlettel:

Horváűth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.