2013.04.29. 11:26

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy cég telephelyén az én álló autómnak nekitolatott egy kamion. nyomtam a dudát de semmit nem ért. Én nem tudtam hátrébb menni mert egy rámpa előtt álltam. A kamionos elismerte a felelősségét de ráírta a kárbejelentőre hogy nem látott engem .

Az autómban kb 1-1,5 M forint kár keletkezett de a hűtőm nem sérült így mozgásképes maradt a jármű. A rendőrség azt mondta nem jön ki mert magánterületen történt az incidens így Ők nem foglalkoznak vele.

Ki fogja e fizetni a biztosító a káromat?

Mivel az autó a kenyérkeresőm így bérelnem kell egy autót míg ezt nem javítják meg.

Azt ki fogja kifizetni?

Ebből a "buliból" ki tudok e jönni úgy hogy ne keljen ráfizetnem?

Válaszát köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

A káreseményt okozó gépjármű felelősség vállalása szempontjából teljesen mindegy, hogy látta az Ön gépjárművét a tolatás megkezdése előtt vagy sem. Valószínűleg az utóbbi eset áll fenn és figyelmetlen tolatás következtében ütközött az Ön gépjárművének és ezért felelősség terheli. Az illetékes biztosítótársaságnál tegye meg a kárbejelentést és jelezze bérgépjármű igényét a bejelentéskor, mert a kárügyintéző felvilágosítást tud adni Önnek ezen igény jogosságát bizonyító, csatolandó dokumentumokról, valamint a kárszakértő meghatározza a gépjármű szemléjét követően az optimális javítási időt amelyre Ön a bérgépjárművet igénybe veheti.

Üdvözlettel: Horváth lászló www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.