1 károkozó, több károsult, betétlap kitöltés

2013.05.02. 10:52

Tisztelt Biztosításdoktor!

Piros lámpánál állva a mögöttem várakozó autó vezetője véletlen leugrott a kuplungról és nekitolt az előttem állónak. A károkozó elismerte a felelősséget, de sehol sem találtam egyértelmű leírást a betétlapok helyes kitöltéséről. A sorban legelöl álló kitől kap betétlapot? Tőlem, mint középső vétlen sofőrtől? A leghátsótól, aki elismerte a felelősségét?

Köszönettel: Enyedy Ákos

Tisztelt Érdeklődő!

A betétlapot természetesen nem Öntől kapja, mert Ön éppúgy vétlen károsult a balesetben mint annak a gépjárműnek a vezetője akinek nekiütközött. A károkozó két baleseti bejelentőt töltsön ki, egyiket az Ön részére valamint a másikat a további résztvevő számára és a megjegyzés rovatban valamint a középen található esemény rögzítésére szolgáló rajz felületen fel kell tüntetni mindkét gépjármű helyzatét és rendszámát. A kárbejelentésnél az illetékes biztosítótársaságnál jelezze a harmadik fél gépjárművének rendszámát, mert az ütközés és a keletkezett kár azonosíthatósága végett szükséges.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.