2013.07.02. 11:55

T. Biztosításdoktor!

Minap tartottam hazafelé, egy kereszteződésben egy kerékpáros elsőbbséget részemre meg nem adva, egyszerűen nekihajtott az autóm oldalának. A jobb oldali sárvédőelem, illetve az ajtó is sérült. Festő megnézte, eurotax könyv alapján kiszámolva 37 ezer forint a teljes kár. A károkozó kerékpárosnak se biztosítása, se keresete, se pénze, együttműködni nem akar, a kirótt rendőri helyszíni bírságot is (röhögve közölte) inkább ledolgozza. Mit tudok tenni? Lakcímét kikértem rendőrségtől kérvénnyel, festő várja a kocsit. Kell-e kárszakértőt megkeresnem? Ügyvéd nem említette. Vagy elég a javításról szóló számla a polgári perhez ha nem hajlandó megtéríteni az okozott kárt? Mi ennek a menete?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Ügyfelünk!

A leírás alapján amennyiben polgári peres eljárást indít, mindenképpen szükséges a károsult gépjármű sérüléseinek dokumentálása. Az ön saját biztosítója ugynevezett szívességi kárfelvétel alapján fogadja a kárbejelentést és rögzíti a sérüléseket kárfelvételi jegyzőkönyvön, amelyet a kártérítési per anyagához csatolni kell. A részletekért forduljon biztosítójánál a gépjármű kárügyintézőhöz, aki teljeskörű felvilágosítással fog szolgálni a teendők vonatkozásában.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.