Külföldön törték össze az autómat - most mi lesz?

2013.07.11. 13:57

Tisztelt Biztosításdoktor

Külföldön összetörték az autómat. Szabályosan parkoltam egy cég telephelyén amikor egy autó utánfutója az autóról leválva belefúródott az én autómba, kerék, lökhárító, ablak, ajtó, futómű sérült. Balasetbejelentő ki lett töltve a másik fél elismerte a vétkességét. Ilyenkor hogy zajlik az autó rendbetétele? 1500 kmre vagyok Budapesttől.

tisztelettel Attila

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az okozó gépjármű felelősségvállalási nyilatkozata és gondolom biztosítójának neve és címe is rendelkezésére áll. Amennyiben rendelkezik megfelel nyelvismerettel az okozó biztosítójával vegye fel a kapcsolatot a kárbejelentéssel és a sérült gépjármű szemléjével kapcsolatosan. A bejelentésnél járulékos igényként jelezze, hogy Önnek mivel gépjárműve megsérült, hazautazáshoz később a megjavított gépjármű elhozásához is segítségre lesz szüksége, valamint a sérült gépjármű tárolására és javítására vonatkozó alternatívát is kérjen. Az igényének érvényesítéséhez kérheti saját magyarországi biztosítójának telefonos segítségét vagy fordulhat a MABISZ - hoz / www.mabisz.hu / tájékoztatásért, és segítségnyújtás / tolmácsolás/ igényérvényesítés és érdekképviselet céljából.

Üdvözlettel:

Horváth László

www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.