2013.07.16. 13:18

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy 2013. május 10-én bekövetkezett és a mai napig sem rendezett káreseménnyel kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Az említett napon egy épület mellett parkoltam, ahonnan valamikor napközben az autóm bal hátsó tetőívjére hullott egy vakolatdarab. Az ütés következtében jelentősen megrongálódott a fényezés, valamint egy jó 5cm átmérőjű horpadás keletkezett. Az eset észlelése után rendőrt hívtam, akik a helyszínen megállapították, hogy a bejelentés valós, a kődarab valóban az épületről hullott le. Erről igazolást adtak ki. A biztosítótársaság (Generali) az épület tulajdonosától május 30-a óta várja az elismerő/elutasító igazolást, képeket az épületről, valamint mindenféle nyilatkozatot arról, hogy elvégezték-e a szükséges karbantartásokat -ezeket máig nem kapták meg, s erre hivatkozva nem akarnak fizetni. Az én meglátásom az, hogy ha a kezemben van egy rendőrségi igazolás az eset megtörténtéről, miért kell a tulajdonosnak is elismernie a felelősségét az ügyben? Vajon, ha a kő a fejemre esik, és életemet vesztem, akkor is elismerési nyilatkozatot kérnek? Számomra ez nem elfogadható! Kérem, segítsen, merre induljak, mire hivatkozzak? Bármilyen észrevételére kíváncsi vagyok!

Köszönettel: Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére az Ön gépjárművében káresemény kapcsán keletkezett sérülés rendezését az említett biztosítótársaság csak felelősségvállalási nyilatkozat alapján jogosult megtenni amelyet - gondolom társasházról van szó - a ház közös képviselője vagy a közös képviseletet ellátó cég képviselője állíthat ki A társasház felelősségbiztosítása alapján térítendő károk esetében ezen dokumentum hiányában a biztosító kártérítést nem fizethet. Kérem forduljon levélben a ház közös képviselőjéhez, és kérje azonnali nyilatkozatát, és a biztosító által kért dokumentumok rendelkezésre bocsátását, hivatkozással a rendőrségi igazolásra ,mert Ön a kárigényét közvetlenül a házzal szemben is érvényesítheti, amelyhez jogi segítséget is igénybe vehet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.