2013.07.31. 11:51

Tisztelt Bizosításdoktor!

Az M7-es autópályán a belső sávban zuhogó esőben áthajtottam az úton fekvő és későn észlelt fém rúdon - ami később kiderült egy kamionalkatrész volt - amely az autómban (Opel Zafira B 2005 1.9CDTI) kb.200 000 Ft-os kárt okozott. Rendőségi helyszínelés történt. 2 héttel később megkaptam a rendőrségi határozatot amelyben le is zárták az ügyet mivel a károkozó nem került elő. Kérdésem a kövekező: kérelmezhető-e ilyen esetben a szívességi alapú kárfelvétel?

Válaszát várva

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírtak alapján sajnos a károkozó kiléte ismeretlen, ezért amennyiben rendelkezik casco biztosítással ezen szerződés terhére rendezhető a káresemény. A szívességi kárfelvétel díjmentesen olyan esetekben kérhető amennyiben a károkozó kiléte kideríthető, valamint esély van rá, hogy ezen szemle költségét valamely biztosítótársaság vagy a MABISZ megtéríti az Ön biztosítójának. Amennyiben ezen állapotrögzítésre azért van szüksége, hogy a későbbiekben dokumentálni tudja a sérült gépjármű helyreállítása után a jelenlegi állapotot, vagy további lépéseket kíván tenni akkor azt független igazságügyi szakértő által végzett szemlével is helyettesítheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.