2013.08.10. 14:37

Kedves Uram!


Egyik este csak a szomszéd ház előtt tudtunk leparkolni, 23 óra körül nagy koppanást hallottunk. Lementünk az utcára, ahol láttuk, hogy egy VW Caddy kb. 2 centire állt meg előttünk, a vonóhorog behorpasztotta az első rendszámtáblámat és a lökhárító is megrepedt. Addigra a tulajdonos már nem volt ott, de az autót otthagyta, így le tudtuk fényképezni a végeredményt. Másnap felkerestük a szemközti szomszédot, hogy továbbítsa a Caddy tulajdonosának, hogy kerestük, de ő tagadta, hogy tudná kiről, ill. miről van szó. Ezért továbbindultunk az utcában, hátha valamelyik másik szomszéd tudja, kié lehet az autó, de nem jártunk sikerrel. A rendőrséghez fordultunk, feljelentést tettünk. Lefényképezték ők is a nyomokat, jegyzőkönyvet készítettek és azt mondták, hogy utánajárnak a dolgoknak. Másnap a szomszéd, akinél az úr tartózkodott, eljuttatta hozzánk a férfi telefonszámát (milyen érdekes), így felkerestük, de ő állította, hogy nem hallott semmilyen koppanást és tagadta, hogy nekünk tolatott volna, viszont hajlandó aláírni a biztosítási papírt, hogy a kárt megtérítsék. A mai nap az illető visszavonta ígéretét, mert szerinte én mentem neki az ő autójának (de akkor miért jelentettem volna fel?), és szeretné megvárni, hogy a rendőrség mire jut. Közben a biztosítómmal is beszéltem, ahol azt mondták, hogy egy kárszakértő egyértelműen meg tudja állapítani a nyomokból, hogy ki a hibás. Mindezt úgy, hogy mi 6-an tudjuk igazolni, hogy este 10 óra körül érkeztünk és éjjel 1 óra körül távoztunk, míg az említett személy 11 óra körül érkezett és utánunk távozott. A fényképekből tudni lehet, hogy 23:15-20 között készültek. A kérdésem az lenne, hogy ön szerint milyen végeredményre számíthatunk, ha a kárszakértő és a rendőrség is vizsgálja az ügyet? Sajnos a jogot nem ismerem, de félek, hogy megússza és szeretném, ha elismerné és megtérítené a káromat. Várom válaszát!

Köszönettel: R. R.

Kedves R.R.!

Elég érdekes a  károkozó hozzáállása az ütközéshez, mert jelen esetben a bizonyítási kényszer - mely szerint Ön volt a károkozó - őt terheli, szemben az Ön tanúival, valamint a készült dátumos fényképekkel. A kárszakértő a gépjárművek összeállítása és a keletkezett sérülések vizsgálata alapján meg tudja állapítani az ütközés milyen módon történt. A rendőrség pedig egy kis büntetéssel meg is spékelheti a károkozást.  Egyszerűbb lett volna az egyenes út és rövidebb is.

Üdv:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.