2013.08.12. 10:07

Kedves Biztosításdoktor!

Személyautómmal lovaskocsival ütköztem, de a lovaskocsira nem kell biztosítást kötni, így nem terheli a tulajdonost biztosításí jogcímen semmi. A MABISZ szintén elutasító levelet küldött, mivel az állati vontatású járműre nem vonatkozik semmi (kivéve KRESZ-szabályok) olyan kötelezettség, ami miatt fizetnie kellene. A rendőrség is csak  a polgári úton történő behajtási lehetőséget ajánlotta, de az úr hovatartozása és anyagi helyzete miatt ez az út szerintem nem járható. Ön mit tudna tanácsolni?

Köszönettel: B. S.

Kedves B.S.!

Sajnos az ön által leírtakon kívül - amelyben a polgári peres eljárást is említi - nem tudok más tanáccsal szolgálni. Amennyiben rendelkezik casco biztosítási szerződéssel, ezen módozat terhére rendezhető a káresemény. Javaslom, ha a polgári peres eljárással kapcsolatosan kíván a lehetőségekről érdeklődni a levelét küldje el az autójogász kollégám részére aki tájékoztatni fogja a peres eljárással kapcsolatos teendőkről.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu


 

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.