Milyen kategóriába kerülök?

2013.08.18. 13:05

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tavaly augusztuszban balesetet okoztam az akkori autómmal, így B1-es kategóriából M1-esbe kerültem volna a következő évben. Utána október 1-én volt a biztosítóváltás évfordulója, akkor az autót kivonattam a forgalomból, ezt követően már semmilyen gépjármű üzembentartója nem voltam (csak tulajdonosa), így kötelező biztosítást sem fizettem. Érdeklődnék, hogy ha idén szeptemberben újra kerülne a nevemre autó, akkor a biztosítást milyen besorolás szerint kell majd fizetnem?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Androfy Ottó

Kedves Androfy Ottó!

Azonos kategóriájú gépjármű vásárlása esetében, ha új belépőként jeleníti meg magát a szerződés megkötésekor, lehetősége van a választott biztosítónak a kárnyilvántartóból történő lekérdezésre és az M1-es fokozat beállítására a szerződésen. A másik esetben, ha ön beírja, hogy már volt azonos kategóriában gépjármű kötelező felelősségbiztosítás szerződője, a feltöltendő korábbi adatok alapján szintén a fent említett kategóriába fog kerülni.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.