Leesett a tükör, ki fizet?

2013.09.10. 10:06

Tisztelt Totalcar!

Taxival utaztunk a lányommal, én a vezető mellet ültem. Mikor kiszálltunk, mivel a kezem tele volt, a lányom becsapta utánam az ajtót, sajnos oéyan erősen, hogy a vsszapillantü tükör üvege leesett és összetürt. A taxis azt mondta, hogy mivel ez egy elektronikus tükör, az egészet ki kell cserélni, nagyon sokba kerül, és ezt nekünk kell kifizetni. Én azt nem értem, hogy a biztosító nem fizeti ki az ilyen eseteket? A taxinak kell hogy legyen biztosíeása. A taxis szerint a biztosító erre nem fizet.

Hogy van ez?

Köszönettel: Ildikó

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a gépjármű ajtajának becsapásakor leeső üveg miatt Önt, illetve a lányát felelősség nem terheli, mert valószínűleg hibás gyári rögzítés, anyagfáradás következtében pattant ki a helyéről a tükör. Ezen káreseményre térítés biztosítási módozat alapján nem vehető igénybe. A taxira köthető biztosítás a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás amely a másoknak okozott károkra nyújt fedezetet, valamint a casco biztosítás amely alapján a tükör kár egy ütközés következtében térülne, amennyiben a szerződéskötéskor választott önrészesedés alacsonyabb a tükör helyreállítási költségénél. Ebben az esetben viszont ütközés nem történt ezért a fent leírtak érvényesek.

Üdvözlettel: Horváth László

www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.