Bónusz fokozat átvitele ellopott autóról

2013.10.14. 11:12

Tisztelt Horváth László!

2013. júniusban sajnos ellopták az autómat. Az autón casco nem volt, csak kgfb. A rendőrségi feljelentés alapján az autómat kivonattam ideiglenesen a forgalomból és a biztosítóm felfüggesztette a biztosításomat. Szeptemberben vásároltam egy új autót, amire egy másik biztosítónál kötöttem biztosítást, viszont az ellopott autómon lévő bónuszomat nem tudom átvinni, mivel még mindig van "élő" biztosításom az ellopott autómra. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám az ellopott autómon lévő bónuszt átvinni az új autómra? Csak, akkor lehetséges, ha az ellopott autómat végleg kivonatom a forgalomból és kérem a biztosítás megszüntetését?

Üdvözlettel: Kiss Péter

Tisztelt Érdeklődő!

Az illetékes okmányirodában a nyomozást megszüntető határozattal kérje a jármű végleges forgalomból történő kivonását, és a kapott dokumentumot bocsássa az illetékes biztosítótársaság rendelkezésére a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés törléséhez. Ezt követően a régi biztosító feltölti a szerződés bonusz adatait is a kárnyilvántartó rendszerbe és az új gépjármű biztosítója lekérdezés után át tudja vezetni a megszolgált bonusz fokozatot a jelenlegi szerződésére.

Üdvözlettel: Horváth László - www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.