Mit fizet a casco, ha ellopták a kocsit

2013.10.21. 11:04

Kedves Biztosításdoktor!

Pár hónapja ellopták az autónkat (Golf VI Variant), volt rajta CASCO. A kb. 3 milliós kárunkból kb. 700 ezer Ft-tal kevesebbet sikerült fizetniük (EUROTAX vételi - eladási ár). Viszont valahol hallottam, hogy az átiratást (az új? régi? autóét) is ki kéne fizetniük, ha már a telejes évi biztosítás árát levonták (januárban vettük az autót, és 2 hónapig élvezhettük)... Az azért kb. 100 000 Ft!

Előre is köszönöm válaszát: Verba Gábor

Tisztelt Érdeklődő!

A lopáskár térítése esetén a casco biztosítási szabályzat értelmében a gépjármű káridőponti értékét téríti meg a biztosító az önrészesedés levonásával. Az átírási költség térítése csak a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás alapján rendezett károk esetében valósul meg amennyiben a kárt szenvedett gépjármű helyett másik gépjárművet kell a tulajdonosnak beszereznie. A casco biztosítás éves díjfizetésű - csak kedvezményt adnak pl. havi díjfizetésre - ezért a biztosító a biztosítási érdek megszűnésekor az évfordulóig járó biztosítási díjat hzintén levonja a kártérítésből.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.