2013.10.29. 15:26

Üdvözlöm

Magyar rendszámú gépjárművel külföldön balesetet szenvedtünk. A másik fél totálkárosra törte az autónkat. Az autó lízingelt autó volt. A biztositó ugyan kifizette az autó árát, de ebből nekünk kellett a banknak utalni majdnem a teljes összeget, mivel amikor megtudták hogy totálkáros az autó kifizetették velünk a hitel fennmaradó összegét. Most itt vagyunk se autó se pénz. A külföldi biztositó nem akarja kifizetni a repülőjegyet sem (mivel mi külföldön lakunk per pillanat) amivel Magyarországra kellet utazni és elintézni a forgalomból való kivonást személyesen. Kérdésem, hogy mi a teendő ilyenkor, hisz az ő ügyfelük nekünk nagy anyagi kárt okozott és ezért valakinek felelősséget kell vállalnia. Nekünk volt kötelező és casco biztosításunk is. de mivel a másik fél a hibás az itteni biztosító kell hogy fizessen. Az itteni biztosító azt is mondta, hogy a mi két biztosítónk vissza kellet volna térítse nekünk azt a díjat amit mi a baleset es a forgalomból való kivonás között fizetünk nekik. Kérem segitsen nekünk, milyen jogaink vannak?

Válaszat elöre is köszönjuk

Tisztet Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a repülőjegy az úgynevezett járulékos kárigények kategóriájába tartozik, mert a balesettel összefüggésben merült fel ezért jogos kérés a térítése. A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási díjat a biztosító a forgalomból történő kivonást követő naptól téríti vissza a gépjármű forgalmi engedélybe jegyzett üzembentartójának. Casco biztosítás esetében a biztosítási feltételekben meghatározott ezen esemény bekövetkezése esetén érvényes eljárásrend a mérvadó.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.