Totálkár esetén kifizetik az átírási költségeket?

2013.11.15. 12:25

Üdvözlet!

2013.09.01-jén baleset történt, autónk totálkára tört, nem mi voltunk a hibásak, azóta a károkozó biztosítójával rendeztük a kárt, 10.07-én utaltak. A kérdésem az, hogy új autó átírása esetén van-e határidő arra nézve, hogy az átírási költséget meddig fizeti a biztosító? (pl. ha csak 8 hónap múlva tudok venni új autót, akkor még ki fogják-e nekem fizetni). Illetve érdeklődnék, hogy kamat érvényesíthető-e, vagy mivel megtörtént a kifizetés, már lecsúsztunk róla, van-e ennek is határideje?

Köszönöm a segítséget!

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön kérdéseire válaszolva a dologi károk elévülési ideje - ezen kategóriába tartozik a gépjármű átírás térítése is - a baleset napjától számított 3 év, tehát az említett 8 hónap ezen időszakon belül esik. Felhívom a figyelmét,hogy a biztosítótársaság csak a sérült gépjármű kategóriájával megegyező kategóriájú gépjármű költségeit téríti meg. A térítendő költségekről a biztosító kárügyintézőjétől kérhet részletes tájékoztatást. Késedelmi kamat igényét pótlólag is jelezheti amely a baleset napjától a kifizetés napjáig megilleti Önt.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.