2013.11.19. 10:50

Tisztelt Biztosításdoktor!

Nemrégiben kaptam egy levelet (csekkel együtt)  a volt biztosítómtól,miszerint a nyáron általam okozott kárra kifizettek 27 000 Ft-ot a károsultnak. Ha ezt a csekket befizetem akkor megmarad a bonus malus besorolásom. Idő közben eladtam az autót és a biztosítás is meg lett szüntetve (tulajdonképpen most nincs is biztosítás a nevemen).  A kérdés hogy kötelességem-e befizetni ezt a csekket vagy csak akkor ha a bonusomat meg szeretném tartani? Ha nem fizetem be a bonusom csökkenését leszámítva nem érhet más váratlan dolog ?

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben mint le is írta a jelenlegi bonusz fokozatát meg kívánja tartani és majd az új gépjármű szerződésének megkötésekor ezen kedvezménnyel élni kíván, abban az esetben célszerű ezen összeget visszafizetnie, mert ezáltal a szerződés tehermentesítésre kerül és nem lép vissza két bonusz fokozatot. A kapott levél tájékoztató jellegű, amelyet a biztosító a kártérítési eljárás lezárását követően megküld minden károkozó részére információs céllal - mekkora volta a károsult rézére kifizetett kártérítési összege - lehetőséget biztosítva a fent leírtakra, valamint az esetleges dokumentum betekintésre ha az okozó magasnak ítéli a kifizetett kártérítési összeget az okozott kár vonatkozásában.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.