2013.12.12. 16:08

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy Fiat Cinquecento megvásárlásán gondolkodom. Ebből létezett 704ccm/22kw és 899/29kw változat is. Kíváncsiságból megnéztem mennyi lenne ezeknek a Kötelező biztosítása. A legtöbb biztosítónál a kisebb teljesítmény olcsóbb de van ahol (Aegon) a kisebb teljesítmény drágább biztosítást kalkulált. Miért lehet ez? A biztosító ügyfélszolgálatát is kérdeztem de azt mondta nem adhatja ki a kalkulációs szempontokat.

Üdvözlettel Hollósy Bálint

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítótársaságok a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződések esetében is a többi módozathoz hasonlóan / lakás ,vagyon, élet biztosítások stb./ a kalkulációs szorzójukat egymástól eltérően alakítják ki. A kalkulált díjakat különböző kedvezmények és esetleges pótdíjak alkalmazása is eltérővé teheti. Jelen esetben a gépjárműtípusra vonatkozólag tapasztalati tényezők is szerepet kaphatnak a díj meghatározásánál. Tapasztalati tényezők pl: a gépjármű kategóriában okozott károk darabszámai ezen károk térítésére fordított kártérítési összegek, valamint azon szempontjuk, hogy ezen kategória biztosítását mekkora összegen kívánják bevállalni, az esetlegesen bekövetkező károk térítésére felkészülve, mert mint Ön is említette ezen kisebb teljesítményű típusból jóval több van és közlekedik a közúti forgalomban. Természetesen a fent leírtak kizárólag feltételezések, mert a tényszerű kalkulációs szempontokat a biztosító - az ügyfélszolgálat tájékoztatását megerősítve - nem bocsátja rendelkezésre.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.