A biztosító nem fogadja el a bónuszigazolást

2014.01.06. 11:14

Tisztelt Biztosításdoktor!

2012-ben eladtam a gépkocsimat akkor, B7-es bónusz osztályba tartoztam.Akkor nem vettem másik autót. Az akkori biztosító elküldte nekem postán a kártörténeti és bónusz igazolásomat. Ezek szerint nem okoztam kárt és a B07 osztályba tartozom. Idén nyáron vásároltam egy autót, melyre szerettem volna átvinni a 2012-es bónuszomat. Igazolásként beadtam a régi biztosítótól kapott igazolást. A mostani biztosító ezt nem fogadja el tőlem, azzal az indokkal, hogy a régi biztosító nem töltötte fel a bónusz rendszerbe az én kármentességemet és bónusz fokozatomat. A pecsételt igazolás nekik nem elég erre a célra!

Mit csináljak, hogy érvényesíttetni tudjam a régi megszerzett kedvezményemet?

Köszönettel, Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítótársaságtól kapott írásos kártörténeti igazolás alapján jelezze régi biztosítójának az új választott biztosítótársaság által kérteket és kérje a biztosítót adatainak kárnyilvántartó rendszerbe történő feltöltésére, ellenőrzésére mert az új biztosító csak ezen rendszerben szerepelő, lekérdezett balesetmentességi adatok alapján tudja az új szerződésen jogosan megszerzett kedvezményét beállítani.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.