2014.01.08. 14:58

Tisztelt Biztosításdoktor!

Az alábbi esetben kérném a segítségét. 1 hete a házunk előtt parkoló autó rágurult a keritésünkre, amit ki is tört, illetve a bent álló autónak is nekiment.

Erről csináltunk is fényképeket.

A hölgy aki vezette az autót, éppen bent volt a ház melett levő boltban, amikor az eset történt -legalábbis Ő ezt állítja-, és nem ismeri el a felelősségét, mivel arra hivatkozik, hogy a kisgyerek aki a kocsiban volt lehetséges, hogy kioldotta a kéziféket és emiatt történthetett a baleset.

A kocsinak nem volt kötelező biztositása.

Kihívtuk a rendőrséget, akik megírták a papirokat, illetve a feljelentést. Mit lehet ilyen esetben tenni, hogy megtéritsék a kárt?

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelében leírtakra ezúton tájékoztatom Önt, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján a káresemény leírt módon való bekövetkezése rendezhető, mert ugyan veszélyes üzemen kívüli károkozásról van szó, azonban a gépjárművezető felelőssége megállapítható, mert a gépkocsi rögzítéséről nem gondoskodott megfelelően. A sérülések rögzítése végett - mivel az okozó jármű a baleset időpontjában nem rendelkezett gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződéssel - kérem forduljon a saját gfb. szerződését kezelő biztosítótársasághoz akik szívességi kárfelvételként rögzítik a sérüléseket és továbbítják a a teljes káranyagot a MABISZ részére illetékességből, akik a káresemény rendezésében jelen esetben illetékesek.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.