2014.01.09. 13:47

Tisztelt Biztosításdoktor!

A nyár végén baleset résztvevője voltam. Előttem két autó összement és az egyik autó visszapillantó tükre az én szélvédőmre csapódott, ami ezáltal egy pontban betört. A helyszínre rendőrt hívtunk, mivel az egyik fél sem ismerte el a balesetet. A határozat most született meg és a két sofőrt 50-50%-ban hibásnak ítélték meg.(Az egyik vétkes német nemzetiségű!) A saját biztosítommal felvettem a kapcsolatot, akik nem tudtak ebben segíteni.

A kérdésem az lenne, mi a tehendő ilyenkor?

Válaszát köszönöm!

Üdvözlettel, Enikő

Tisztelt Érdeklődő!

A PTK - ban is megfogalmazott egyetemleges felelősség értelmében - melyről már többször is írtam - a baleset bekövetkezésében vétlen harmadik fél a felelősség kérdésének tisztázásáig bármelyik balesetben résztvevő gépjármű felelősségbiztosítójától kérheti a keletkezett kára megtérítését, lévén az ő gépjárműve nem hozható összefüggésbe a bekövetkezett balesettel, csak jelen esetben az úton közlekedő autóként érte a sérülés, amelynek bekövetkezéséért semmilyen felelősség Önt nem terheli.

Amikor a rendelkezésre álló dokumentumok, rendőrségi helyszínelés alapján a károkozó személyének - aki a baleset bekövetkezéséért felelős - tisztázása megtörténik a biztosítótársaságok egymás között rendezik a kifizetett kártérítési összeg átutalását. Az egyszerűbb és könnyebben kivitelezhető kárfelvétel és kártérítési összeg kifizetése végett, kérem forduljon a magyar fél gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosítótársasághoz.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.