Kölcsönadás szerződés nélkül

2014.01.21. 14:37

Kedves biztosítás doki!

Egyszerű kérdésem lenne.

Ha egy ismerősömnek kölcsönadom az autómat kölcsönödási szerződés vagy bármilyen ezt igazoló papír nélkül és részese lesz egy balesetnek (akár vétkes, akár vétlen) az autó kötelező biztosítása fedezi a károkat, vagy a kölcsönadott autó tulajdonosát terheli minden költség?

Van-e különbség abból a szempontból, hogy Magyarországon vagy külföldön (EU vagy EU-n kívül) történik az eset?

Üdvözlettel: Sanyi

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelében leírtakra amennyiben a gépjárművét - amelynek gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését Ön mint a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett üzembentartója kötötte - kölcsönadja, ezen esetben károkozáskor a károsult gépjárművében keletkezett kár térítése az Ön gfb. szerződése alapján történik, azon felelősségvállalásra vonatkozó nyilatkozat alapján, amelyet a biztosítótársaság írásban fog kérni Öntől. A biztosító által teljesített kifizetés következtében az Ön szerződésének bonusz besorolása változni fog a kifizetést követő biztosítási évfordulótól hátrányosan,mert visszasorolásra kerül. /pl: B/10-->B/8 / A magyaroszágon és külföldön okozott károk esetében is a fent leírtak szerint jár el a biztosítótársaság amelynél Ön szerződéssel rendelkezik. Amennyiben károsultként lesz a gépjármű baleset részese az okozó fél gfb. szerződése alapján a kártérítési összeget a részes fél biztosítója Önnek vagy meghatalmazottjának / helyreállítást végző szerviz/ teljesíti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.