Elgurult az autó, kötözködik a biztosító

2014.02.10. 11:43

Tisztelt Szakértő!

Egy szerencsétlen káresemény (az autót beindítottam, és kiszálltam, hogy visszamenjek a táskámért, de a kéziféket valószínűleg nem húztam be rendesen, mert az udvarból kigurulva a szembeni kerítésben állt meg, ugyebár nem ült benne vezető) történt az autónkkal, melyet azonnal bejelentettünk a biztosító felé.

A kárszakértő négy nap múlva ki is jött és kitöltötte a kárbejelentés nyomtatványait. Mivel én nem voltam akkor otthon, így a férjem adatait vette fel (ő a biztosítóval szerződött fél) és az ő iratait másolta le. Mivel a férjem jogosítványa lejárt (az orvosi alkalmasságija), így pár nap múlva azt a választ kaptuk, hogy emiatt nem fizetik ki a kárigényünket.

Én telefonon érdeklődtem ezzel kapcsolatban és elmondtam, hogy a gépjárművet én akartam vezetni, de erre érdemi választ nem kaptam, majd két nap múlva jött az e-mail a férjemnek, hogy "küldjön másolatot a jogosítványáról, ami érvényes volt a káresemény időpontjában, mert ennek hiányában nem tudunk kártérítési összeget fizetni".

Kérdésem, hogy kötelesek-e az én nyilatkozatomat és másolt irataimat elfogadni ebben az esetben.

A választ előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítótársaság kárbejelentésében valószínűleg az szerepel, hogy a gépjárművet a férje vezette, gondolom ő így nyilatkozott a kárbejelentő kitöltésekor, ezért a kárszakértő az ő adatait vette fel a szemlekor. Amennyiben lejárt jogosítványa a férjének változatlan feltételekkel megújításra kerül akkor ennek másolatát bocsássa a kárrendezésben illetékes biztosító rendelkezésére, mert a bekövetkezett balesettel nem hozható okozati összefüggésbe a lejárt jogosítvány, mivel gondatlanság okozta a gépjármű sérülését.

Természetesen az Ön által leírt módosítási igényt - lévén Ön vezette elmondása szerint a gépjárművet - is lehetősége van nyilatkozat formájában a biztosító rendelkezésére bocsátani, amennyiben erre tanú is van akkor az ő elérhetőségét is bocsássa a biztosító rendelkezésére nyilatkoztatás céljából.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.