2014.02.14. 11:30

Tisztelt Szakértő!

Tegnap elkövettem egy szabálysértést azzal, hogy megelőztem egy villamost olyan helyen ahol nem lehetett volna, ezt követően haladtunk tovább pár 100 métert ugy hogy a villamos bejött mögém pár méterre, folyamatosan villogott a távolsági fényszóróval, majd egy közlekedési lámpa elött lelassitottam és a villamos belémjött szinte fékezés nélkül. A kiérkező rendőrök megállapitották h az ütközés elött szabálysártést követtem el, ezért én vagyok a felelős a balesetért.

Szeretném kikérni a véleményét, válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján valóban a pályához kötött jármű elsőbbséget élvez a részére kijelölt útvonalon, amit csak a indokolt esetben és a KRESZ szabályok betartásával / pl: áthaladás a pályán útkereszteződésben stb./ lehet igénybe venni. A szabálysértési eljárás /bírság kiszabása jogos Önnek, de a villamosvezetőnek kötelessége lett volna megállni, amikor észlelte az Ön fékezését, ezért az ütközésért a felelősség őt terheli. Kérem forduljon a villamost üzemeltető társasághoz / BKV/ kártérítési igényével és kérje tájékoztatásukat az illetékes biztosítójuk megnevezésében, ahol az igényét bejelentheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.