2014.02.18. 16:25

Tisztelt Biztosításdoktor,

Nemrég vétlen szereplője voltam egy közúti balesetnek, a károkozó fél egy fordulás közben nekem ütközött. Szerencsére személyi sérülés nem történt de a motorkerékpárban jelentős anyagi kár keletkezett. Azt halottam hogy nem szívesen fizetnek ilyen esetben a biztosítók mert gyanús körülmény hogy a vezető nem sérült meg. Én pont emiatt rendőri intézkedést kértem, a helyszínen az okozót megbírságolták a kanyarodási szabályok be nem tartása miatt, a baleseti bejelentőt kitöltöttük de egyéb intézkedés a rendőrök részéről nem történt. Ha jól tudom egy belső rendőrségi irat van az intézkedésről. Érdeklődnék tisztelettel hogy milyen ügymenetre számíthatok.

Köszönettel Kerekes Károly

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a leírtakra, az illetékes biztosítótársaságnál gondolom a kárbejelentés már megtörtént.Amennyiben az okozó gépjármű üzembentartója elismerte a felelősségét az okozott kárért, valamint rendelkezésre áll a rendőrségi helyszínelés és rendőrségi határozat, ezen esetben a biztosító a rendelkezésére bocsátott és általa még írásban bekért dokumentumok alapján rendezni fogja a káreseményt.Kérem a részletes információért forduljon az illetékes biztosítótársaság kárügyintézőjéhez, aki tájékoztatni fogja a további lépéseket illetően.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.