2014.02.20. 10:28

Tisztelt Biztosításdoktor!

Decemberben szervizbe vittem az autómat. Enyhe emelkedőn volt a parkoló és nagyon erős szél fújt. Miközben én intéztem a szervizben a papírügyeket, autóm átgurult a túloldalra és nekiment egy másik, szintén parkoló autónak. Lehet, hogy nem húztam be jól a kéziféket. Nekem a lökhárítóm sérült, neki viszont feljebb a hátsó csomagtartón volt egy sérülése. Egyáltalán nem biztos, hogy én okoztam. Az autó tulajdonosa egy kárfelmérő volt, aki azt mondta parkoló autók közt keletkezett kárra nem fizet a biztosító, és próbált rávenni, hogy ismerjem el a felelősségemet. Én nem ismertem el, mire ő azt mondta majd akkor megyünk a bíróságra, mert szerinte ajtó csere lesz a kocsiján. Próbáltam a helyszínen megegyezni vele, de ő elutasító volt. Napokban kaptam egy levelet a biztosítómtól, hogy 78 eft-ot kifizettek neki! Kérdezném Öntől, ha én nem ismertem el a felelősségem,a biztosító nem kért tőlem sem elismerő nyilatkozatot, sem újabb kárbejelentőt, de még okozói szemle sem volt, jogosan fizettek-e ki neki 78 eft-ot, az amúgy kb. 30 ezres kárára? Köszönöm segítségét!

Üdv: Gabriella

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítótársaság által küldött levélre hivatkozással, tájékoztatom Önt, hogy a bekövetkezett balesetért a felelősség Önt terheli, mert gondatlanul járt el a jármű parkolásakor, annak rögzítésével kapcsolatosan, ezért következett be a káresemény. A kárszámra történő hivatkozással levélben, kéréssel fordulhat a biztosítójához és kérheti a kárrendezési dokumentumokba, kárfelvételi jegyzőkönyvbe való betekintési jogát, amely alapján a biztosító a vétlen fél részére az értesítő levélben szerepelő kártérítési összeget kifizette.

Tisztelettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.