2014.02.26. 09:51

Tisztelt Bizosításdoktor!

Számomra Kafka perének első sora jut esetemről az eszembe és sajnos Josef K-hoz hasonlóan reagáltam. A mai nap parkoltam Pécsett a Tesco parkolóban, egy olyan soron, ahol egyetlen autó sem volt. Mikor végeztem, mellettem állt egy elhúzható ajtajú furgon, félig nyitott ajtóval, férfi dörmögés hallatszott belőle, de nem figyeltem rá. Ezenkívül teljesen üres volt a parkoló sor. Kitolattam, és elmentem haza. Rokkant édesanyámnak vásároltam és gyorsan elkezdtem neki főzni. Pár perc telt el amikor 2 rendőr beállított és kérdezték hogy jártam-e a helyszínen. Jártam persze. Kérdezték hogy s mint parkoltam. Mondták hogy károkozásért feljelentettek. Azt hittem a mikrobusz, pedig tudtam hogy a közelében sem voltam tolatáskor. De kideült hogy egy autós akinek a lökháritóját kanyarodáskor összetörtem kitolatáskor. Egy régi Audi. Van rajta egy fehér csík mint az autóm színe. Nem akartam elhinni a vádat annyira nonszensz. 20 éve vezetek, balesetmentesen.Egyetlen horzsolást ejtettem részben saját hibámból a kocsimon amikor rámparkoltak és nem tudtam máshogy elmenni, ennyi 20 év mérlege. A rendőrök közölték, hogy van 8 tanu, akik a mellém beparkolt buszból mindent láttak és felirták a rendszámom. Kértem adják meg a feljelentő adatait, ezt nem tették meg, viszont az enyémeket mindent elkértek, telefon, stb Választhattam, 10 ezres csekk, vagy eljárás, ami jóval magasabb összeg.

Egy ismerősöm egy hasonló nonszensz eset miatt 2 évig járt a bíróságra, csak őt a buszon bántalmazta ellenőr, hamis tanuk, stb, sokáig kínlódott mire kiderült az igazság.

Mondták a rendőrök, hogy a 8 tanú ellen semmi esélyem nincsen. Akik ugye mást se tettek mint egy elhajtó autó rendszámát figyelték és független szemtanuk, ugyanabból a buszból. Hát éreznem kellet volna azt hiszem ha autót török, utasként kisebb koccanásban volt részem párszor. Benne van a közlekedésben, de hogy egy nem létező autót?

Nagyon összezavart és felzaklatott a dolog, így hogy mielőbb vége legyen és édesanyámnak enni adhassak, belementem a csekkbe. A rendőrök fotózkodtak és mutatták a lökhárítómon a sérülést hogy szürke kocsi stb az lesz az. (használtan vettem az autóm, kisebb esztétikai hibái vannak, kb mint egy korosabb járműnél megszokott). Az este folyamán megtaláltam évekkel ezelőtti fotókat, más megyében is készültek, még korábbi lakhelyemen. És azon bizony rajta vannak a rendőrök által talált sérülések.

A kérdésem az lenne:

Vissza tudom-e vonni, hogy elismerem a károkozást? Állnék elébe a vizsgálatnak. És nagyon az a gyanúm, hogy biztosítási csalókról van szó. Akik keresnek egy kicsit kopottabb festésű autót és ezzel a módszerrel próbálnak pénzhez jutni.

Mit javasol mit tegyek? Nagyon el vagyok keseredve, hogy ilyen megtörténhet. Még annyit kérdeznék: A héten megy műszakira az autó, le akartam fényeztetni, most ezt sem merem, nehogy eltűnjön a bizonyíték, stb. Gondolom egy vizsgálatnál, már ha sor kerül rá, akkor festékmintát vesznek, stbstb.

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

A rendelkezésemre bocsátott részletes leírást, kérem az Ön által választott, jelenleg gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosítótársaságnak bocsássa rendelkezésére, kárbejelentés részletes leírásaként. A biztosítótársaság honlapján letölthet vagy ügyfélszolgálatán kérhet kárbejelentő nyomtatványt, amelyen leírhatja a tényeket utalva a gépjármű új/ valójában bizonyíthatóan régi sérülésére, amellyel állítólagosan a másik gépjármű sérülését okozta. Kérje biztosítójától a gépjárművek együttes szemléjét, valamint a rendőrségi feljelentésre hivatkozással az illetékes rendőrkapitányságon fellebbezést nyújthat be - utólagos rendőrségi helyszínelést kérve - rendelkezésükre bocsátva a korábbi fénykép másolatát.

Üdvözlettel. Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.