2014.03.06. 11:59

Tisztelt Biztosításdoktor,

2014 február 3-án eladtam a gépjárművem egy kereskedőnek, aki 15 nap múlva küldte meg nekem az adás/vételi szerződést. ezek után, a biztosítóm weboldalán, a megfelelő helyen, bejelentettem az eladást, csatoltam a szerződést és kértem az éves díj időarányos visszafizetését. azóta nem törént semmi, másfél hete felhívtam a biztosítót, aki azt mondta, hogy maradjak nyugodt és majd ahogy a kollegák feldolgozzák a beérkezett igényeket, majd az enyém is sorra kerül! azóta sem történt semmi... a kérdésem az, hogy a díjvisszafizetésnél melyik időpont a meghatározó? a szerződésen szereplő dátum, a bejelentés dátuma vagy a "feldolgozás" dátuma ami alapján kiszámolják, hogy mekkora összeg jár vissza az előre befizetett egy éves díjból. válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű tulajdonjog átruházási szerződésén / adás-vételi/ szerepelő dátumtól köteles az Ön által választott illetékes biztosítótársaság, a biztosítási díjat visszautalni az Ön által megadott bankszámlaszámra vagy lakcímre, függetlenül a feldolgozás időpontjától.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.