2014.03.17. 12:26

Tisztelt Biztosításdoktor!

Alkuszi megbízás felmondásakor követelhet-e pénzt az alkusz cég (*risk)? Az alábbi link elolvasása után lettem tanácstalan ez ügyben.

Két esetben is aktuális:

1. Édesapám tavaly két nappal lekéste a kgfb díj befizetését (természetesen az Ő hibája volt) és így törölték biztosítását (mindez persze csak az év végi váltásnál derült ki, hogy nincs élő szerződése, habár a biztosítónál váltig állították, hogy értesítették (a díjat persze, nem utalták vissza)). Az idei évre üzembentartó váltás történt és egy másik biztosítónál (nem az alkusz céggel, hanem személyesen a biztosítónál) lett megkötve a kgfb, így már érvényes szerződés van az autón. Ezek miatt akarjuk visszamondani a megbízást az adott cégnél, hogy ez év végén újra lehessen megbízást adni, a már új adatokkal (akár másik alkusznál is).

2. Egy másik autó már 1 éve a forgalomból is ki van vonva ideiglenesen. Ez díj nemfizetés miatt szűnt meg, de azóta sincs használatban és valószínűleg már nem is lesz.

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Dénes

Tisztelt Érdeklődő!

Az alkuszi megbízás szerződésen alapuló jogviszony felmondási kritériumai rögzítve vannak magán a szerződésen, amelyet a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási ajánlat aláírásakor kötött az alkuszcéggel. A szerződésen szerepelő felmondási határidő betartásával érvényes felmondás esetén, lehetősége van másik alkuszcéggel megbízásos jogviszonyt létesíteni a szerződéseinek kezelése és a díjfizetési határidők nyomon követése, valamint a személyre szabott biztosítási konstrukciók elkészíttetése és a kötési folyamatban nyújtandó tanácsadás végett.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.