Silány munkát végeztek, mit tehetek?

2014.03.19. 14:54

Tisztelt szerkesztőség!

2013.12.21-én balesetet szenvedtem az M1-es autópályán Németországból hazafelé. Az én autóm német rendszámú, a belém csattanó egyértelmű vétkes fél Bolgár. Az autóval nem tudtam elhagyni a helyszínt. Egy kárrendező cég vállalta az autóm elszállítását, javítását és csereautó biztosítását. Így az autóm Magyarországon lett "javítva". A problémám az, hogy rendkívül silány és hiányos munkát végeztek az autómon, míg a zsebüket egy jókora összeggel viszont kitömték.

A kérdésem az lenne, véd-e valami engem a kárrendező céggel szemben a hanyag munkáért.

Hova lehet ilyenkor fordulni?

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján, gondolom szerződést kötött a kárrendező céggel a teljes kárrendezési eljárás lebonyolítására, ennek keretében a gépjármű helyreállítatására is. Az elvégzett munka minőségéért a helyreállítást végző szerviz tartozik felelősséggel, mert a biztosítótársaságok, minden esetben első osztályú munkát fizetnek ki - mármint ha volt hitellevél a javításhoz - és mint megrendelő, Ön is gondolom ezen minőségű munkára adott felhatalmazást -kapott számlát - a helyreállítást végző javító részére. Lehetősége van a kárrendező cégnél írásban panaszt tenni, valamint a szerviz irányába jogos igényének érvényesítéséhez jogi segítséget is igénybe vehet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.