2014.03.25. 09:21

Üdvözlöm!

Beletolattam egy autóba, kisebb káreset történt (állítólag 40 ezer a javítás), mint kiderült a biztosításom épp nem volt érvényes, tehát fedezetlenségi időszakban történt, azóta a biztosításomat rendeztem, a hátralékot kifizettem. Ha ezen időszakban történt káresetet jelentem a biztosítónak, kifizeti-e a kárt? Vagy talán megbüntetnének? Jobban tennem ha a károsulttal rendezném az ügyet ?

Köszönöm válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelében leírtakra a fedezetlenségi időszakban okozott kárt - mivel biztosítatlan volt a gépjármű - az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának nem áll módjában megtéríteni, a hatályos törvényi szabályozás értelmében. Két lehetőség van amellyel Ön élhet ez esetben. A károsult kárát a MABISZ megtéríti és levélben értesíti Önt, a kifizetett kártérítési összegről, amelyet a közreműködési költségükkel együtt Önnek meg kell térítenie, tekintettel arra, hogy nem rendelkezett érvényes gfb. biztosítással a kár okozásákor.

A másik az Ön által is említett lehetőség, hogy közvetlenül a károkozóval rendezi a gépjármű sérüléséből fakadó helyreállítás költségét, ez esetben javaslom egyezségi megállapodás keretében leírni és mindkét fél által aláírni, hogy a kifizetett összeggel a keletkezett kár végleges rendezést nyert és a károsultnak további igénye nincs.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.