Keveset fizet a biztosító

2014.03.27. 09:18

Tisztelt Címzett!

A minap az 1999-es évjáratú Suzuki gépjárművem jobb oldali hátsó ajtóját megtörték. Az eset egy parkolóban történt és egy céges kocsival tolattak bele az én autómba. A másik autónak nem esett baja. Az okozó elismerte vétkességét és kaptam betétlapot is.

Ma jártunk autó szervízben, ahol jelen volt a biztosító egy embere is. Állításuk szerint a kár kb. 100 000 Ft, értékű és tekintettel a gépkocsim életkorára, a biztosító csak a költségek 60%-át vállalja. Tud javasolni valamilyen megoldást, hogy a költségeket a biztosító 100%-ban fizesse?

Van értelme esetleg más autó szervízben próbálkozni? Mivel én teljesen ártatlan vagyok a történtekbe, van esély arra hogy azt a részt amit a biztosító nem fizet a vétkessel fizettessük meg?

Köszönöm a segítségét: Zoé

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján rendezendő károk esetében az illetékes biztosítótársaság nem pótlási értéken hanem, káridőponti értéken téríthet a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében, mert a kártérítés gazdagodást nem eredményezhet. Jelen esetben sajnos mivel kevés információt bocsátott a gépjármű sérülésével kapcsolatban rendelkezésemre, azt tanácsolom, hogy után gyártott vagy bontott alkatrészekkel történő helyreállításról kérjen árajánlatot mert ez esetben vélhetően a gépjármű a biztosító által felajánlott kártérítési összegből megjavítható. A helyreállítás megkezdése előtt kérjen több szerviztől árajánlatot ,hogy az Ön számára legkedvezőbb mellett tudjon dönteni. Előtte egyeztessen a kárrendezésben illetékes biztosítótársasággal és kérje írásbeli tájékoztatásukat a gépjármű sérülésére fizetendő kártérítés összegére vonatkozóan.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.