Betétlap nem volt, hogy fizet a biztosító?

2014.03.31. 15:30

Tisztelt Címzett!

Nekimentem egy autónak (én vagyok a hibás). Mint kiderült a vezetőjének jogosítványa nem volt, az autó más nevén van, biztosításuk van. Betétlap nem lett kitöltve, mert a rendőrség intézkedés alá vonta az egészet. Kérdésem az lenne, hogy mi lesz ilyenkor a biztosítással, fizet-e a biztosító, mi fog ebben az ügyben történni?

Köszönöm a választ!

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján szabálysértési eljárás indult, amelynek lezárását követően, a jogerős határozat fogja tartalmazni, az Önnel szemben megállapított szabálysértési bírság összegét, valamint a károsult gépjármű vezetőjének büntetési tételét, amennyiben nem lejárt és újra megújított, hanem jogosítvány nélküli vezetésről volt szó az ő esetében. A rendőrség vizsgálni fogja az utóbb említett eset fennállása esetében a balesetben való közrehatás mértékét is.

Kérem a balesettel kapcsolatos adatokat felelősségvállalási elismerő nyilatkozatot - kárbejelentés - mielőbb bocsássa a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosítótársaság rendelkezésére, eleget téve törvényi kötelezettségének a baleset bejelentésével kapcsolatosan. Természetesen az okozott kárt biztosítója a károsult gépjármű tulajdonosának meg fogja téríteni, amelyről levélben Önt értesíteni fogja lehetőséget teremtve a kifizetett kártérítési összeg visszafizetésére, mert ez esetben a gfb. szerződése tehermentesítésre kerül és megszerzett bonusz kedvezményét megőrizheti.

Üdvözlettel:Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.