Elszakítottam a vezetéket, erre fizet a kötelező?

2014.04.02. 11:57

Üdvözlöm!

Én egy teherautóval okoztam kárt. A teherautó teteje elszakított egy telefonkábelt közúton haladva. A kár elég jelentős. Ön szerint ezt nekem vagy a kötelező biztosítómnak kell kifizetnie?

Üdv! Bertold

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján azon káresemények téríthetőek a törvényi szabályozás értelmében, amelyet a jármű vezetője, üzembentartója a jármű üzemeltetése során okoz. A törvény az alábbiak szerint fogalmaz.

"A biztosítás kiterjed a felelősség kérdésének vizsgálatára, és azoknak a megalapozott kártérítési igényeknek a kielégítésére, amelyeket a biztosított személyekkel szemben a biztosítási szerződésben megjelölt gépjármű üzemeltetése során okozott károk miatt támasztanak."

Tehát Ön a tehergépjármű üzemeltetése közben okozott kárt, amelyet a gépjármű kötelező felelősségbiztosítását kezelő biztosítótársaság rendezni fog a kártérítési igényt benyújtó károsult részére. Kérem bocsássa a károsult rendelkezésére a biztosítótársaság nevét, és a szerződés kötvényszámát valamint egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Az okozott kár elismerését a biztosítótársaság kárbejelentőlapján is megteheti, amelyet a biztosítója ügyfélszolgálatán kérhet vagy letölthet a biztosító honlapjáról.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.