Rám nyitottak, hogy fizetnek?

2014.04.08. 13:52

Tisztelt Biztosításdoktor,

A társasház mélygarázsában parkoló személygépjárművünk szomszédságában parkoló háromajtós (nagyobb ajtónyitású) gépkocsi mindkét ajtónkon többszörös sérülést okozott. Mielőtt kővédőfóliát helyeztetünk fel szeretnénk megjavíttatni, kárenyhítési igényünket tudjuk-e érvényesíteni?

Tisztelettel Zsolt

Tisztelt Érdeklődő!

A szomszédos parkoló gépjármű tulajdonosának, mindenképpen a tudomására kell hozni, hogy adott szűk helyen történő kiszállás közben okozott károkért felelősséggel tartozik, tehát bizonyítottság esetén/ festékfelkenődés, nyitási magasságban az Önök gépjárművén/ köteles megtéríteni.

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján a vonatkozó törvényi szabályozás alapján, ezen igény nem érvényesíthető, mert a gépjármű üzemeltetési körén kívüli károkozásról van szó. Amennyiben rendelkezik a károkozó magánemberi felelősségbiztosítással / pl: lakásbiztosításában/ akkor ezen módozat terhére rendezhető az okozott kár, felelősségvállalási nyilatkozattal.

Az okozott sérülések megtérítése iránti kérelmét - ha az előbb leírtak nem állnak fent - jogi úton is lehetősége van érvényesíteni.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.