Beletolattam, kifizeti a biztosító?

2014.04.16. 08:58

Beletolattam egy autó anyósülésnél lévő azaz jobb első ajtajába.A kocsi ajtaja behorpadt az enyém meg se sérült. A tulaj azt mondta volt már sérülés (horpadás ) az ajtón. Én elismertem hogy én voltam a hibás de az előző horpadást nem, ugyanis azt nem én okoztam. Van mindegyőnknek érvényes biztosítása. Az egyik kérdésem,hogy a biztosítom kifizeti a kártérítést? Másik kérdés ,hogy saját zsebből kell e fizetnem?

Köszönöm válaszát.

Tisztelt Érdeklődő!

A másik gépkocsiban okozott kárt az Ön által kötött gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése alapján az illetékes biztosítótársaság megtéríti a károsult részére. A biztosítótársaság kárbejelentőlapján a káresemény leírása mezőben részletesen írja le az okozott sérülést és jelezze, hogy korábbi sérülés is volt a gépkocsin, amelyet nem Ön okozott. A biztosítótársaság kárszakértője a sérült gépjármű szemléjekor a korábbi sérülést - amely a mostani káreseménnyel nem azonosítható - máskárként jelezni fogja és ezért a kártérítési körből kizárásra kerül. A kifizetett kártérítési összegről a biztosítója levélben értesíteni fogja, és amennyiben az általuk kifizetett összeget visszafizeti a gfb. szerződése tehermentesítésre kerül, ezáltal megszerzett jelenlegi bonusz fokozatát megőrizheti. Abban az esetben ha ezen lehetőséggel nem él, a biztosítási évfordulókor két bonusz fokozattal kerül visszasorolásra a szerződése és minden balesetmentes év után egy fokozatot fog újra előre lépni.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.