Kifizettetheti-e a kárt a biztosító?

2014.05.09. 14:46

Tisztelt Biztosításdoktor,

Nem olyan rég volt egy autóbalesetem. Szerintem mindkét fél hibás volt, de a rendőrség engem hozott ki vétkesnek. A felelősségemet nem ismertem el. A balesetben a másik autó totálkáros lett (volt Casco-ja), és nekivágódott egy villanyoszlopnak. Az lenne a kérdésem, hogy a kötelezőm minden okozott kárt megtérít-e ( villanyoszlop, másik autó), és hogy a biztosítóm kérheti e, hogy fizessem ki az okozott kárt. Minden papírom rendben volt, jogosítvány, érvényes biztosítás. Még annyi lenne, hogy ezelőtt az eset előtt belecsúsztam egy másik autóba, ezt a biztosítóm megtérítette a károsultnak. Ez befolyásolhatja az újabb káresemény kifizetését, emiatt követelheti a biztosítóm, hogy én fizessek?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére az Ön által kötött gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján a választott biztosítótársaság károkozás esetén megtéríti az okozott károkat és azokkal kapcsolatos következményi károkat /az ütközés következtében nekivágódott a gépjármű a villanyoszlopnak/is a hatályos törvényi szabályozás értelmében. Mivel a szerződés díjjal rendezett volt, ezért visszafizetési kötelezettsége Önnek nincs, a biztosítótársaság értesíteni fogja levélben a kifizetett kártérítési összegről mindkét esetben. A károkozás a bonusz besorolását érinti két kár esetén négy fokozatot lép vissza a következő biztosítási évfordulótól.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.