2014.05.16. 09:45

Kedves Doki!

A múlt hónapban egy bevásárlóközpont parkolójában hagytam a kocsit. Visszatérve láttam hogy a kocsi hátsó lökhárítója sérült. Szélvédőn fogadott egy üzenet miszerint az ott dolgozó egyik biztonsági őr látta az egészet, így a rendszám is megvan. Elmesélése alapján 5-6. próbálkozásra sikerült a károkozónak a mellettem lévő helyről kitolatnia és a talajgyakorlat végén sikerült a kocsimat meghúznia (lökhárító is elrepedt).

Rendőrt hívtam, feljelentés helyszínelés megvolt. Mai napon meg is jött a határozat, mely szerint az eljárás megszüntetésre kerül, mivel az eljárás alá vont személy kiléte nem állapítható meg. A károkozó gépjármű tulajdonosa élt a jogával, hogy a gépjármű vezetőjével kapcsolatban a vallomást megtagadja. Valamint szerepel még a határozatban, hogy a károkozó gépjárművén a balesettel összeegyeztethető sérülés látható. A kocsimban keletkezett kárt az én kgfb biztosítóm már felvette. Kérdésem, hogy ez a határozat elegendő-e a biztosítomnak a károm rendezéshez?

Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel S. Dávid

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján a károkozó gépjármű tulajdonosának/üzembentartójának nyilatkozata amelyben megtagadja a vezető kilétének megadását,azt jelenti, hogy károkozóként a felelősség őt terheli, mert a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó által kötött gépjármű kötelező felelősségbiztosítás alapján kell az illetékes biztosítótársaságnak az Ön kárát megtérítenie.

A károkozó gépjármű beazonosítására, magára az ütközés felelősére, független tanú áll rendelkezésre, valamint a rendőrségi határozat szerint a balesetben részes gépjárművön is megtalálhatók a káresemény nyomai. Kérem a részemre leírtakat,dokumentumokat valamint a tanú elérhetőségét - nyilatkoztatás céljából - bocsássa a biztosítója rendelkezésére a további intézkedések, kárrendezési eljárás lefolytatása céljából.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.