A kéthetes autót összetörtem, mik a következmények?

2014.06.06. 08:28

Tisztelt Biztosításdoktor!

2 hete szüleimtől kaptam egy személyautót. Másnap meg lett rá kötve a biztosítás, viszont 2014.06.01-jén a tesco parkolónál a kanyarban egy másik autóval összementünk. Elvállaltam a felelőségemet rendőr jelenlétében, az én autómnak kitört a lámpaburája, a másik autónak pedig a bal oldali ajtaját sértettem meg. Azért fordultam Önhöz, hogy ebben az esetben a biztosító felbonthatja velem a szerződésemet,hogy 2 hét telt el és már kárt okoztam? Illetve, hogy a biztosításom ilyen esetben növekedni fog vagy mire számítsak?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Nikoletta

Tisztelt Érdeklődő!

Az okozott kárt, az Ön által kötött gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján a választott, így kárrendezésben illetékes biztosítótársaság rendezni fogja a szerződés alapján.

A gfb. szerződés felbontására a biztosítótársaságnak és Önnek is a biztosítási évforduló előtt 30 nappal kézhez kapott felmondólevél alapján van lehetősége.

Természetesen az okozott kár következtében a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződésének bonusz fokozata 2 kategóriával kerül visszasorolásra a biztosítási évfordulótól. Amennyiben az okozott káresemény kapcsán kifizetésre kerülő kártérítési összeget a biztosítótársaság tájékoztató levele alapján visszafizeti ez esetben a szerződés tehermentesítésre kerül és megőrizheti jelenlegi besorolását.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.