2014.06.18. 16:06 Módosítva: 2014.06.18. 16:06

Üdvözlöm!

Problémám a következő:

2007-ben vásárolt autóm 2012.02.15.-től folyamatosan ki volt vonva forgalomból egészen 2014.02.15-ig. A kivonás mindig ideiglenes, azaz hathavonta ismétlődő volt. Az idén viszont teljesen elfelejtettem a februártól való meghosszabítást, ezért automatikusan az önkormányzat visszahelyezte forgalomba.

A kivonás idején érdekmúlás miatt megszűntették a biztosításomat, a mai nappal vissza szerettem volna kötni és most világosítottak fel, hogy a februártól a mai napig fedezetlenségi dijjat kell fizetnem ami 480 ft / nap. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám elkerülni, mert ez rengeteg pénz (Szoc. segélyen élek), esetleg lehet-e visszamenőleg biztosítást kötni? Vagy ha másik biztosítót keresek, akkor mentesülhetek-e a díj megfizetése alól?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel : Mónika

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján sajnos a törvényi szabályozás értelmében a visszahelyezés napjától biztosítási szerződéssel kell rendelkeznie a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartónak. Amennyiben anyagi lehetősége nem engedi a gépjármű fenntartását ahogy levelében olvasom, lehetősége van az üzembentartói jog átadására a családon belül, amely illetékmentes és az új üzembentartónak a bejegyzés napjától kell érvényes gépjármű kötelező felelősségbiztosítással rendelkeznie. Az üzembentartói bejegyzéshez szükséges nyomtatvány a helyileg illetékes okmányirodánál beszerezhető.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.